Untitled Document
Untitled Document
DOMOV FIVIA CENEX KONTAKT PRIDRUŽI SE NAM NA FACEBOOKU
PRIDRUŽI SE NAM NA TWITTERJU YOUTUBE CENEX/FIVIA
datum

Untitled Document
Untitled Document
TRGOVINA FIVIA /CENEX
ZADNJE NOVOSTI
CENEX KINO
FIVIA DVD
STORITVE FIVIA /CENEX
NAGRADNA IGRA
 
 

 

 

     
 
Nikoli zares tukaj ("You were never really here")

triler krimi-drama, 85 minut * Lynne Ramsay

nominacija za zlato palmo (Cannes 2017)

 

 

Težko pričakovana vrnitev škotske režiserke Lynne Ramsay postreže s še eno mojstrsko vlogo Joaquina Phoenixa. Dvakratni nagrajenec letošnjega Cannesa: najboljša moška vloga in scenarij.


Joe je nekdanji vojak in zunanji sodelavec organov pregona, ki zdaj živi z ostarelo mamo v hiši, kjer je preživljal travmatično otroštvo. Od upokojitve se večinoma preživlja z raznimi varnostnimi opravili, saj njegovi naročniki na črnem trgu cenijo njegovo brezkompromisno brutalnost in učinkovitost. Nekega dne ga najamejo, da poišče izginulo najstnico Nino, hčerko ambicioznega politika, ki se hitro vzpenja po družbeni lestvici. Zdi se, da so jo ugrabili trgovci z ljudmi, zato Joeju pustijo povsem proste roke pri uporabi načinov za njeno iskanje. Dogodki pa se začnejo kmalu obračati v povsem napačno smer ...

 


»Nepripravljenost Lynne Ramsay za sprejemanje umetniških kompromisov je pogosto naletela ob neprebojen zid industrije, usmerjene v dobičkonosnost, kar lahko osvetli dejstvo, da je Nikoli zares tukaj šele njen četrti film v osemnajstih letih od Lovca na podgane, briljantnega prvenca, ki je premiero doživel v Cannesu. Njena vrnitev jo trdno umesti med najbolj neustrašne in udarne filmske ustvarjalce, čeravno ne tako produktivne, kot bi si zaslužili.«

- Justin Chang, L.A. Times

 

KRITIKE

»Taksist (op.p. film iz leta 1976 – Robert De Niro) 21. stoletja.«

- The Times

 

JOAQUIN PHOENIX (Joe)

je z igranjem začel že pri osmih letih in v otroštvu je gostoval v številnih televizijskih serijah. Leta 1986 je zabeležil svoj filmski prvenec s celovečercem Spacecamp. Leta 1989 je zaigral v komediji Rona Howarda, Parenthood, zanj prelomno pa je bilo leto 1996, ko je navdušil tako kritike kot občinstvo v uspešnici Gusa Van Santa To Die For z Nicole Kidman. Leta 2000 je Phoenix prejel nominacijo za oskarja, in sicer za stransko vlogo v mojstrovini Ridleyja Scotta, Gladiator. V istem letu si je priigral še drugo nagrado Broadcast Film Critics z vlogo v uspešnici Quills Philipa Kaufmana. To leto je sodeloval tudi z Jamesom Grayjem v filmu The Yards. Tudi naslednja leta je bil izredno dejaven. Dvakrat je dopolnjeval igralsko zasedbo za režiserja M. Nighta Shyamalana, najprej leta 2001 v znanstvenofantastični drami Znamenja in nato še dve leti pozneje v gotskem trilerju Vas ob gozdu. V Disneyjevem animiranem filmu Brother Bear smo ga lahko slišali v vlogi Kenaija.

 

 

LYNNE RAMSAY (režiserka, scenaristka)

Škotska režiserka se je po študiju fotografije vpisala na britansko državno filmsko in televizijsko akademijo (NFTS), kjer je diplomirala s kratkim filmom Small Deaths. Za film je leta 1996 prejela nagrado žirije v Cannesu. Mlada režiserka se je kmalu uvrstila med najobetavnejše talente britanskega filma. Njen drugi kratkometražec Kill the Day (1996) je osvojil nagrado žirije na festivalu Clermont-Ferrand, njen tretji Gasman (1997) pa ji je poleg škotske nagrade BAFTA za najboljši kratki film znova prinesel nagrado žirije v Cannesu. Leta 1999 je posnela svoj prvi celovečerec »Ratcatcher«, poetičen film o otroški krivdi in odraščanju v  revnem predmestju Glasgowa v sedemdesetih. Leta 2011 je posnela film Pogovoriti se morava o Kevinu.


FESTIVALI, NAGRADE

Cannes 2017 – nagrada za najboljši scenarij (Lynne Ramsay)

Cannes 2017 – nagrada za najboljšega igralca (Joaquin Phoenix)

Cannes 2017 – nominacija za zlato palmo

 

Poslano od ales
 
     
Untitled Document
 
 

 
 
VEČ O TEM  
 
 

 
 
VEČ O TEM  
   
 
     
  * Trgovina CENEX / FIVIA
 
  * DaMix - MULTIMEDIJA  
  * OMDB Movie database (SI)  
  * IMDB Movie database (EN)  
 
 
 
Untitled Document

Untitled Document
Untitled Document
 
Untitled Document
 
     
  Pogoji uporabe | Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA  
  © Fivia d.o.o. 2010. Vse pravice pridržane.