Untitled Document
Untitled Document
DOMOV FIVIA CENEX KONTAKT PRIDRUŽI SE NAM NA FACEBOOKU
PRIDRUŽI SE NAM NA TWITTERJU YOUTUBE CENEX/FIVIA
datum

Untitled Document
Untitled Document
TRGOVINA FIVIA /CENEX
ZADNJE NOVOSTI
CENEX KINO
FIVIA DVD
STORITVE FIVIA /CENEX
NAGRADNA IGRA
 
 

 

 

     
 
VSI VEJO ("Everybody Knows")

13.9.2018 * triler/drama, 132 minut * Asghar Farhadi

Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin

 

 

Laura (Penélope Cruz) se po 14 letih vrne iz Buenos Airesa, kjer si je z možem Alejandrom (Ricardo Darín) ustvarila družino, v domačo vas blizu Madrida, da bi se udeležila sestrine poroke. Snidenje je nadvse prisrčno, znova pa se sreča s staro ljubeznijo Pacom (Javier Bardem), ki je zdaj poročen z učiteljico Beo (Barbara Lennie).

 

Ko nenadoma ugrabijo Laurino najstniško hčerko Irene (Carla Campra) in ji prepovejo, da bi klicala policijo, se njena družina s tem strinja. Alejandro sklene, da bo priletel iz Argentine, v Španiji pa se medtem vrstijo zemljiški spori, stare družinske zamere in ugibanja o bogastvu. Pri reševanju Irene iz rok ugrabiteljev prosijo za pomoč upokojenega policista. Razkrivanje družinskih skrivnosti bo neizbežno.

 

JAVIER BARDEM (Paco)

je sin in vnuk igralcev, član dolge dinastije priznanih igralcev tako filma kot gledališča. Sodeloval je z najbolj pomembnimi španskimi režiserji in ostalimi mednarodno znanimi režiserji, kot je denimo John Malkovich, in seveda Julian Schnabel. Mednarodno slavo je dosegel z uspehom v filmu Jámon, jámon (1992). Za to vlogo je prejel nagrado za najboljšega igralca Združenja španskih igralcev, nagradi Fotogramas ter Saint Jordi. Naslednjega leta je Bardem prejel posebno nagrado žirije na filmskem festivalu v San Sebastianu. Leta 1994 je dobil še nagrado Fernando Rey in nagradi na festivalu v Urugvaju ter San Sebastianu. Bardem je prejel prvo nagrado goya (španski oskar) leta 1995 za najboljšega stranskega igralca za vlogo v Días contados. Leto kasneje je prejel goyo za najboljšega igralca v filmu  Usta na usta. Leta 1998 so mu na berlinskem festivalu podelili nagrado občinstva za najboljšega evropskega igralca v filmu Perdita Durango. Hvalili so ga tudi za vlogo v filmu Live Flesh, ki je predstavljala njegovo drugo sodelovanje s Pedrom Almodovarjem, po prvem filmu leta 1991 Tacones Lejanos.

 

 

PENELOPE CRUZ (Laura)

ni le ena španskih vodilnih igralk v devetdesetih letih, temveč tudi mednarodna zvezda. Rodila se je leta 1974 v Madridu očetu trgovcu in mami frizerki, ki imata poleg Penelope še dva otroka. Po mnogih letih intenzivnega plesanja klasičnega in jazz baleta je 1992. presedlala na igranje. Istega leta je odigrala glavni vlogi v filmih Pršut, pršut in Zlati časi, ki je postal velika uspešnica, nagrajena z devetimi Goyami (španska inačica oskarja) in oskarjem za najboljši tuji film. Uspeh in nastopi v številnih španskih filmih, kot na primer Odpri svoje oči, Meseno poželenje in Vse o moji materi Pedra Almodovarja, so prinesli Cruzovi mednarodno slavo. Leta 1998 je z Billyjem Crudupom igrala v ameriškem vesternu Hi-Lo ranč Stephena Frearsa. Z Matt Damonom je igrala v filmu All The Pretty Horses režiserja Billy Bob Thorntona, z Johnny Deppom pa v drami Blow.

 

 

ASGHAR FARHADI (režiser, scenarist)

je diplomiral iz filmske režije na teheranski univerzi. V času študija je napisal in režiral več gledaliških iger ter režiral nekaj priljubljenih televizijskih serij. Leta 2001 je skupaj z režiserjem Ebrahimom Hatamikio napisal scenarij za uspešen film Ertefae Past, dve leti kasneje pa posnel svoj režijski prvenec Raghss dar ghobar. Širše mednarodno priznanje mu je prinesel četrti celovečerec Darbareye Elly, s katerim je leta 2009 osvojil berlinskega srebrnega medveda za najboljšo režijo in nagrado za najboljši igrani dolgometražec na filmskem festivalu Tribeca. 2012 smo si v Kinodvoru lahko ogledali njegov peti celovečerec, veliko mednarodno uspešnico Ločitev (Jodaeiye Nader az Simin, 2011). Delo, ki so ga kritiki v hipu in skoraj soglasno označili za mojstrovino ter ga uvrstili na številne lestvice najboljših filmov leta 2011, je avtorju prineslo več kot sedemdeset mednarodnih nagrad, vključno z berlinskim zlatim medvedom in oskarjem za najboljši tujejezični film. Preteklost je prvi film, ki ga je režiser posnel zunaj rodnega Irana.

 

Poslano od ales
 
     
Untitled Document
 
 

 
 
VEČ O TEM  
 
 

 
 
VEČ O TEM  
   
 
     
  * Trgovina CENEX / FIVIA
 
  * DaMix - MULTIMEDIJA  
  * OMDB Movie database (SI)  
  * IMDB Movie database (EN)  
 
 
 
Untitled Document

Untitled Document
Untitled Document
 
Untitled Document
 
     
  Pogoji uporabe | Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA  
  © Fivia d.o.o. 2010. Vse pravice pridržane.