Untitled Document
Untitled Document
DOMOV FIVIA CENEX KONTAKT PRIDRUŽI SE NAM NA FACEBOOKU
PRIDRUŽI SE NAM NA TWITTERJU YOUTUBE CENEX/FIVIA
datum

Untitled Document
Untitled Document
TRGOVINA FIVIA /CENEX
ZADNJE NOVOSTI
CENEX KINO
FIVIA DVD
STORITVE FIVIA /CENEX
NAGRADNA IGRA
 
 

 

 

     
 
MRZLA KOŽA ("Cold Skin")

31.10.2018 * z/f grozljivka, 108 minut * Xavier Gens

Ray Stevenson, David Oakes, Aura Garrido

 

 

Leta 1914 mlad irski aktivist Friend (David Oakes) skuša ubežati preteklosti in se kot meteorolog zaposli na neznanem, oddaljenem in neobljudenem otoku blizu Antarktičnega kroga. Edini prebivalec otoka je skrbnik svetilnika Gruner (Ray Stevenson). Kmalu mladi meteorolog spozna, da njegov predhodnik ni umrl zaradi tifusa, kot je uradna razlaga, temveč zaradi invazije neznanih bitij, ki so priplavala na površje iz globin oceana. Ko začne brati dnevnik prejšnjega meteorologa kar naenkrat začuti čudna bitja. Tu pa se pravi boj zanj šele začne, saj ga noč za nočjo napadajo grozljive mrzlokožne morske pošasti, ubrani se jih le s pomočjo utrjenega svetilnika, orožja. Boj s pošastmi mlademu Ircu kmalu postane rutina, seksualna obsedenost z udomačeno pošastko Aneris (Aura Garrido) pa nočna mora, ki preraste v naklonjenost in skoraj v ljubezen.

 

Nenavaden roman, kjer se prepletajo fantastika, surovost in groza, pa tudi strast, ljubezen in razmišljanje o človeški duševnosti, je prvenec španskega antropologa in pisatelja Alberta Sancheza Pinola. Zanj je prejel tudi špansko literarno nagrado.

 

Oskarjevec Stefan Ruzowitzky (Ponarejevalci) prenese prvine italijanskega gialla na ulice Dunaja in prevetri ustaljeno podobo filmov o serijskih morilcih z razburljivo, eksplozivno mešanico akcije in uganke.

 

 

»Režiser filmov Anatomie in Anatomie 2 se vrača z ostrim dunajskim trilerjem o še eni žilavi nekonvencionalni ženski v boju s psihopatom, ki je hkrati utelešenje mizogine privilegirane moškosti – toda trik je v tem, da sta oba lika muslimana /…/. Ključni trenutek nastopi, ko Özge spozna, da specifična oblika mučenja /…/ številnih žensk v različnih državah, izvira iz pasusa v koranu. ‘Morilec je torej musliman,’ se nemudoma odzove policist, ki preiskuje umore, Özge pa mu zabrusi: ‘Ne, psihopat je.’ Kontroverzna poteza za sicer precej klasičen film o serijskem morilcu. Toda hkrati je to film, ki podeli svoji turško-avstrijski junakinji in njeni ne vselej priljudni družini vso značajsko globino.«

– Kim Newman, The Kim Newman Website

 

»V napetem akcijskem trilerju avstrijskega oskarjevca Stefana Ruzowitzkyja versko fanatičen serijski morilec groteskno muči in mori muslimanske prostitutke. Premisa morda res zveni pogrošno in eksploatacijsko, toda Pekel podeli tem šokantnim giallo sestavinam sodoben izraz, saj minimizira voajeristično nasilje in v ospredje postavi elemente feminističnega maščevanja. Ta sijajno stilizirana in bliskovita vaja v hard-boiled kriminalnem filmu noir poseže visoko in preseže pričakovanja.«

– Stephen Dalton, The Hollywood Reporter

 

»Kar ni uspelo razjasniti Guillermu del Toru v filmu Oblika vode je sedaj naredil Xavier Gems v filmu Mrzla koža. To je film za sladokusce, tako žanra kot filma nasploh«.

Poslano od ales
 
     
Untitled Document
 
 

 
 
VEČ O TEM  
 
 

 
 
VEČ O TEM  
   
 
     
  * Trgovina CENEX / FIVIA
 
  * DaMix - MULTIMEDIJA  
  * OMDB Movie database (SI)  
  * IMDB Movie database (EN)  
 
 
 
Untitled Document

Untitled Document
Untitled Document
 
Untitled Document
 
     
  Pogoji uporabe | Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA  
  © Fivia d.o.o. 2010. Vse pravice pridržane.