Untitled Document
Untitled Document
DOMOV FIVIA CENEX KONTAKT PRIDRUŽI SE NAM NA FACEBOOKU
PRIDRUŽI SE NAM NA TWITTERJU YOUTUBE CENEX/FIVIA
datum

Untitled Document
Untitled Document
TRGOVINA FIVIA /CENEX
ZADNJE NOVOSTI
CENEX KINO
FIVIA DVD
STORITVE FIVIA /CENEX
NAGRADNA IGRA
 
 

 

 

     
 
Kapitan Morten in kraljica pajkov

10.12.2018 * družinski animirani * Kaspar Jancis

za otroke od 7. leta (v angleščini s podnapisi)



 

Za otroke od 7. leta (v angleščini s slovenskimi podnapisi)


Pomorska dogodivščina v pomanjšanem svetu žuželk.


Desetletni deček Morten živi v obalnem kraju. Oče je kapitan ladje Vix in pogosto na poti, mama pa se je, kot pravi Mortenov oče, spremenila v pingvina. Morten razume, da to ne more biti res. Sam je zagrizen izdelovalec ladjic, z Elisabeth pa pripravljata tudi predstavo. V predstavi nastopajoči ščurek s čudežnim prahom Mortena pomotoma pomanjša in naenkrat postane kapitan svoje ladjice, ki pluje po poplavljeni kavarni. Tu se sreča s skrivnostno kraljico pajkov in drugimi čarobnimi žuželkami, ki prevzamejo ladjo v svoje roke …


»Osrednje sporočilo filma je, da moramo slediti svojim sanjam, ne glede na preizkušnje in skušnjave na poti.«

- Kaspar Jancis

 

 

FESTIVALI / NAGRADE

Annecy, Animafest, Cardiff, New Horizons, Animateka 2018

 

KASPAR JANCIS

Rojen leta 1975 v Talinu, Estonija. Deluje kot glasbenik, animator in režiser. Animacijo je študiral na Umetniški in medijski fakulteti v Turkuju na Finskem.

 

filmografija (izbor)

2002 Weitzenbergi tänav (kratki)

2004 Frank ja Wendy (Frank in Wendy)

2009 Krokodill (kratki)

2012 Villa Antropoff (kratki)

2016 Piano (kratki)

2018 Kapitan Morten in kraljica pajkov

 

 

HENRY NICHOLSON

Že več kot deset let dela kot medijski tehnik v številnih produkcijah doma in po svetu. Nazadnje je sodeloval pri animiranju Jamskega človeka (Early Man, Nick Park) v studiu Aardman. Sodeluje tudi pri tv-produkciji, reklamah in glasbenih spotih.

filmografija

2018 Kapitan Morten in kraljica pajkov

 

Poslano od ales
 
     
Untitled Document
 
 

 
 
VEČ O TEM  
 
 

 
 
VEČ O TEM  
   
 
     
  * Trgovina CENEX / FIVIA
 
  * DaMix - MULTIMEDIJA  
  * OMDB Movie database (SI)  
  * IMDB Movie database (EN)  
 
 
 
Untitled Document

Untitled Document
Untitled Document
 
Untitled Document
 
     
  Pogoji uporabe | Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA  
  © Fivia d.o.o. 2010. Vse pravice pridržane.