Untitled Document
Untitled Document
DOMOV FIVIA CENEX KONTAKT PRIDRUŽI SE NAM NA FACEBOOKU
PRIDRUŽI SE NAM NA TWITTERJU YOUTUBE CENEX/FIVIA
datum

Untitled Document
Untitled Document
TRGOVINA FIVIA /CENEX
ZADNJE NOVOSTI
CENEX KINO
FIVIA DVD
STORITVE FIVIA /CENEX
NAGRADNA IGRA
 
 

 

 

     
 
Dobrodušni velikan zmagovalec 6. FEMF-a

12.10.2015 – Žirija 6.FEMF-a je v soboto v Piranu nagrado za najboljši film festivala podelila islandskemu filmu Dobrodušni velikan, ki ga je režiral Dagur Kari.

 

 

V Piranu je te dni potekal že 6. Festival evropskega in mediteranskega filma v okviru katerega je bilo prikazanih 31 filmov, ki so bili nagrajeni na največjih svetovnih filmskih festivalih (Berlin, Cannes, Benetke, Toronto, Karlovy Vary, Sarajevo). Žirija, ki so jo sestavljali Neva Mužič, priznana filmska kritičarka, Radovan Čok, direktor fotografije in Ubald Trnkoczy, filmski in televizijski režiser so nagrado za najboljši film festivala podelili islandskemu filmu Dobrodušni velikan, ki ga je režiral Dagur Kari.

 

Nagrado za najboljšega režiserja je prejel ruski režiser Aleksej German mlajši za film Pod električnimi oblaki, nagrado Vilko Filač za najboljšega direktorja fotografije pa je prejel Sturla Brandth Grovlen za film Viktoria. Nagrado za ustvarjalni prispevek na področju svetovne kinematografije je prejel Slavko Štimac, ki je bil tudi častni gost festivala.

 

 

V Piranu je od torka dalje potekal Festival evropskega in mediteranskega filma, v okviru katerega je bilo prikazanih 31 filmov na 37 projekcijah. Namen festivala je približati kakovosten evropski film slovenskemu gledalcu, še posebej občinstvu s Primorske, zato program festivala sestavljajo sveže uspešnice z največjih svetovnih filmskih festivalov, kot so Berlin, Cannes, Benetke, Toronto, Karlovy Vary, Sarajevo.

 

Zaključno prireditev festivala je sestavljal slavnostni sprejem pri županu Občine Piran, Petru Bossmanu in zaključna prireditev z nastopom Tinkare Kovač, na kateri so razglasili nagrade za najboljši film, najboljšega režiserja, najboljšega direktorja fotografije in najboljši prvenec.

 

 

NAGRADE

 

Najboljši film - Dobrodušni velikan (“Virgin Mountain”), režija Dagur Kari

Najboljši režiser - Aleksej German mlajši za film Pod električnimi oblaki (“Under Electric Clouds”)

Nagrada Vilka Filača za najboljšega direktorja fotografije - Sturla Brandth Grovlen za film Viktoria (“Victoria”)

Najboljši prvenec - Naše vsakdanje življenje (“Our every day life”) režiserke Ines Tanović

Nagrado za ustvarjalni prispevek na področju svetovne kinematografije je prejel igralec Slavko Štimac, ki je bil tudi častni gost festivala.

 

Žirijo je sestavljala  filmska kritičarka Neva Mužič, direktor fotografije, Radovan Čok, in filmski in televizijski režiser, Ubald Trnkoczy.

 

www.femf.si

Poslano od ales
 
     
Untitled Document
 
 

 
 
VEČ O TEM  
 
 

 
 
VEČ O TEM  
   
 
     
  * Trgovina CENEX / FIVIA
 
  * DaMix - MULTIMEDIJA  
  * OMDB Movie database (SI)  
  * IMDB Movie database (EN)  
 
 
 
Untitled Document

Untitled Document
Untitled Document
 
Untitled Document
 
     
  Pogoji uporabe | Izvedba: DaMix - MULTIMEDIJA  
  © Fivia d.o.o. 2010. Vse pravice pridržane.